Mokymo kursas

H10 – Higienos pažymėjimas. Tiesiogiai maistą tvarkantiems darbuotojams.

Current Status
Not Enrolled
Price
Free
Get Started

Įžanga

Remiantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2008 m. sausio 28 d. įsakymu Nr. V-69 (Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2016 m. liepos 13 d. įsakymo Nr. V-932 redakcija) Ši programa skirta tiesiogiai maistą tvarkantiems darbuotojams. Kursą sudaro 6 ak.val

Nr.Veiklos sričių kodaiVeiklos sričių pavadinimaiMokymo programos kodasMokymo periodiškumas
20020Maisto tvarkymo subjektų darbuotojai, galintys daryti tiesioginę įtaką maisto saugai ir kokybei. Tiesiogiai maistą tvarkantys darbuotojai  H10Prieš pradedant dirbti ir kas penkeri metai

Privalomojo higienos įgūdžių mokymo specialioji programa H10 Temos
(kurso trukmė 6 akad.val.)

  1. Maisto saugos principai, maisto saugą reglamentuojantys teisės aktai.
  2. Maisto tvarkymo subjektų higienos reikalavimai (asmens higiena, bendrieji ir specialieji reikalavimai patalpoms, įskaitant valymą, plovimą, dezinfekciją, dezinsekciją, deratizaciją, įrangai, transportui, maisto saugojimui, laikymui, perdirbimui, pakavimui).
  3. Kryžminės taršos prevencija.
  4. Nesaugaus maisto atšaukimas iš rinkos.
  5. Maisto ir ne maisto atliekų tvarkymas.
  6. Apsinuodijimų maistu ir alergijų profilaktika.
  7. Informacijos pateikimas maisto produktų ženklinimo etiketėse, kainų etiketėse, valgiaraščiuose.
  8. Maisto tvarkymo subjektuose taikoma savikontrolė pagal Rizikos veiksnių analizės ir svarbiųjų valdymo taškų (RVASVT) sistemos principus.
  9. Geros higienos praktikos (GHP) taisyklės (pritaikoma tiksliniam mokomų asmenų kontingentui pagal įstaigos ir darbuotojų veiklos specifiką).
  10. Higienos reikalavimų laikymosi, profilaktinių sveikatos patikrinimų ir skiepų svarba.
  11. Per maistą plintančios užkrečiamosios ligos, sukėlėjų savybės, pagrindiniai ligų prevencijos principai.

Mokymo kursas Turinys

Expand All