HBB – Higienos pažymėjimas. Netiesiogiai maistą tvarkantiems darbuotojams
ĮŽANGA 1
Privalomojo higienos įgūdžių mokymo specialioji programa HBB Temos 2
I Tema 3
MAISTO TVARKYMO SUBJEKTŲ REGISTRAVIMAS 3
MAISTO IR JO TVARKYMO REIKALAVIMAI 4
REIKALAVIMAI MAISTO TVARKYMO PATALPOMS IR INVENTORIUI 5
SPECIALIEJI REIKALAVIMAI MAISTO TVARKYMUI 7
TINKAMUMO VARTOTI TERMINAS 7
ATSEKAMUMAS 8
PAKAVIMAS IR ŽENKLINIMAS 8
TRANSPORTAVIMAS 10
ATLIEKŲ TVARKYMAS 11
KRYŽMINĖ TARŠA. PREVENCIJA. 12
ALERGINĖ KRYŽMINĖ TARŠA 15
VALYMAS IR DEZINFEKCIJA 17
GRAUŽIKŲ, NARIUOTAKOJŲ KONTROLĖ 18
REIKALAVIMAI ASMENIMS, TVARKANTIEMS MAISTĄ 20
II TEMA Per maistą plintančių užkrečiamųjų ligų profilaktika 21